Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rysk dubbel i herrarnas jaktstart – Sebastian Samuelsson bäste svensk

Herrarnas jaktstartslopp i Östersund blev en dramatisk historia. In mot mål stod det mellan favoriten Martin Fourcade och ryssarna Anton Babikov och Maxim Tsvetkov. Babikov drog det längsta strået när han drog ifrån på det sista varvet och vann tävlingen.

Annons

Anton Babikov vann herrarnas jaktstart.

Martin Fourcade var storfavorit i herrarnas jaktstart efter att ha vunnit lördagens sprint i överlägsen stil. I söndagens jaktstart inledde han med två bom i det första liggande skyttet men följde därefter upp med att skjuta två nollor. Inför det avslutande skyttet hade Fourcade läge att avsluta med ytterligare en seger, men då kom ytterligare två bom och han passerades av ryssarna Babikov och Tsvetkov.

Babikov, som hade en bom i loppet, höll undan på sista varvet och gick i mål som klar etta före Tsvetkov och Fourcade.

– Jag hade chansen men jag tog den inte, så jag är lite besviken över min insats i dag, sade Fourcade efter loppet.

Fredrik Lindström gick ut som tvåa efter lördagens fina lopp och inledde bra med två nollor i liggande, men i det första stående skyttet föll Lindaström i resultatlistan då han noterade tre bom.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Det var inte några riktigt bra skott, sade landslagstränaren Johan Hagström till SVT efter Lindströms tredje skytte.

Sebastian Samuelsson blev i stället bäste svensk efter ett åkmässigt starkt lopp och fyra bom. Samuelsson slutade på 20:e plats.

Fredrik Lindström föll till slut, efter fem bom, ner till 38:e och passerades även av den tredje svensken, Jesper Nelin, som slutade 32:a.

Martin Fourcade slutade trea i loppet.

För dig som loggar in: Jubel-explosion när Lindström skakade liv i svenskt skidskytte: "Jag kan inte fatta det"

Sebastian Samuelsson hyllas efter starka debuthelgen: "Har allt som behövs för att bli en mästare"

Stående skyttet fällde Fredrik Lindström: "Första skottet var en så stor bom att jag nästan missade metallen"

Mer läsning

Annons