Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samuelsson på 30:e plats i sprinten – enda svensken i jaktstarten

Det blev ingen succé för de svenska skidskyttarna i dagens sprinttävling i Pokljuka. Bästa svensk blev Sebastian Samuelsson på 30:e plats.
På damsidan tog sig i alla fall tre åkare vidare till jaktstarten.

Annons

Bara några timmar innan starten av tävlingarna i Pokljuka kom beskedet att Fredrik Lindström och Linn Persson missar helgens tävlingar.

Läs också: Lindström sjuk – missar helgens tävlingar: "Hälsan är viktigast"

När det sedan var dags för herrarnas sprint i skidskyttet, var det överraskande bara Sebastian Samuelsson som tog sig vidare till morgondagens jaktstart genom sin 30:e plats.

– Jag är imponerad av Sebastian Samuelsson. Hade någon sagt till mig innan säsongen att vi skulle ha Samuelsson på 19:e och 30:e plats i de två första sprintarna så hade jag trott att det inte skulel vara möjligt. Det sättet han går in och bara gör det här på är imponerande. Det ser positivt ut inför framtiden, säger SVT:s expert Magdalena Forsberg.

För de övriga åkarna gick det desto sämre, och nästa svensk var Jesper Nelin på 76:e plats, och därefter Stenersen på 84, och Femling på 99.

– Det kan vi inte ge godkänt idag. Jag hade hoppats på betydligt mer, både åk- och skyttemässigt. De är nog inte alls nöjda själva heller. De hade naturligtvis velat kvalificera sig till jaktstarten, och kanske mer än så också, säger Magdalena Forsberg.

På damsidan gick det lite bättre, då tre svenska åkare får vara med i jaktstarten. Emma Nilsson (31:a), Anna Magnusson (47:a) och Elisabeth Högberg (60:e) får placerade sig tillräckligt högt i resultatlistan för att få åka jaktstarten under lördagen.

Loppet vanns av Laura Dahlmeier, Tyskland, före blott 20-åriga fransyskan Justine Braisaz. Norska Marte Olsbu blev trea.

Mer läsning

Annons