Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sebastian Samuelsson ser fram emot debuten på högsta nivå: "Blir en dag att minnas"

Med rekordhård träning i kroppen gör Sebastian Samuelsson i dag debut i världscupen på hemmaplan i Östersund.
– Jag ska bara försöka ta in allt och njuta av det så mycket som jag kan, säger 19-åringen från Sollefteå.

Annons

Läs också: Sebastian Samuelsson: "Jag vill bli Sveriges nästa storstjärna"

Han var skrällen i den förhandsnominerade trupp som släpptes i mitten av november. I dag är det upp till bevis för Samuelsson i sprinttävlingen i Östersund och själv känner 19-åringen att han är där han ska vara.

– Jag tycker att jag har bevisat många gånger att jag förtjänar en plats här. Nu känns det framför allt kul att få chansen och jag ska verkligen njuta av den här upplevelsen.

Känns det inte alls nervöst?

– Jo, lite. Jag trodde att jag skulle vara mer nervös men det kanske kommer senare. Just nu är jag ganska avslappnad och vet att jag är i den form jag ska vara i, säger Samuelsson.

Läs också: Fredrik Lindström nia trots tre bom: "Känner mig ändå lite besviken"

Sebastian Samuelsson får direktiv av Wolfgang Pichler inför sprinttävlingen på hemmaplan.

Att träningen har varit tung under sommaren och hösten märker Samuelsson väl nu när träningen lättat.

– Det är först nu jag inser att jag har varit sliten tidigare. Det är egentligen första gången sedan i maj som jag känner mig riktigt fräsch. Jag har inte missat ett träningspass, så det är också någon form av rekord.

Ett kvitto på formen får Samuelsson i sparringen mot övriga landslagsåkare.

– Jag vet ungefär hur jag matchar de andra killarna på träning och jag tror att jag kan göra ett bra race. Oavsett blir det en dag att minnas. Mitt mål är att klara jaktstarten, skulle jag ta poäng är det en härlig bonus.

Med tuffa banor och ofta svåra skjutförhållanden är Östersund en av de tuffaste tävlingsorterna under säsongen, enligt många åkare. Men Samuelsson ser avslappnat på saken och vill ta det som vilken tävling som helst.

– Trots att det är min världscupdebut har jag tävlat mycket tidigare. Det är egentligen ingen större skillnad. Jag har skjutit i alla väder och förhållanden. Det är klart att det blir en annan stämning i luften med världscup på hemmaplan, men jag ska bara försöka ta in allt och njuta av det så mycket som jag kan.

Sebastian Samuelsson går ut som nummer 79 i sprintloppet i Östersund.

Svenska startnummer i herrarnas sprintlopp (14.45): 5 Jesper Nelin, 44 Fredrik Lindström, 79 Sebastian Samuelsson, 103 Torstein Stenersen.

Mer läsning

Annons