Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottheim bästa blågula åkare vid IBU-premiären – förra längdstjärnan vann

Johanna Skottheim lyckades bäst av de svenska åkarna vid skidskyttarnas IBU Cup-premiär i Beitostölen i Norge. Limaåkaren tog en 18:e plats, 55 sekunder från segrande Denise Herrmann – tidigare världsstjärna i längdskidåkning.

Annons

Denise Herrmann, här till vänster i temsprintfinalen i OS i Sotji, 2014, gick segrande ur striden i IBU Cup-premiären i Beitostölen. Kanske har Tyskland fått fram en ny världsstjärna i skidskytte.

Den 27-åriga Herrmann var tidigare konkurrent med Charlotte Kalla, Therese Johaug och de andra i damernas världselit på längdskidor. Hennes bästa merit är ett OS-brons i stafett från 2014 i Sotji.

Längdkarriären är numera ett minne blott. Sedan i somras gör Denise Herrmann en satsning på skidskytte. Att hon är en stor talang visade sig direkt i Beitostölen.

Trots att Herrmann sköt hela sex bom i den korta sprinttävlingen, vann hon ändå. Tyskan var fem sekunder före vitryskan Dzinara Alimbekava.

Bästa svenska var alltså Johanna Skottheim, 22-åringen från Lima. Skottheim lyckades bra på skjutvallen, med två bom, och gick i mål 55 sekunder från Herrmann.

Elisabeth Högberg och Ingela Andersson hade det tyngre. De noterade fem respektive fyra bom och slutade 44:a respektive 47:a.

På herrsidan blev det hemmaseger. Vetle Sjastad Christiansen var ensam bland de 122 i fältet att skjuta noll. Det räckte till seger, 16 sekunder före Roman Rees, Tyskland och landsmannen Vegard Gjermndshaug.

Sverige hade fyra åkare med och bäst var Tobias Arwidson, som 21:a (tre bom). Jämtduon Tiio Söderhielm och Martin Ponsiluoma hade en tyngre dag på vallen och sköt totalt nio bom. Det gav placeringarna 47 och 52.

Mer läsning

Annons