Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT:s besked: Yvette Hermundstad leder sändningarna i Östersund

När skidskyttevärldscupen letar sig till Östersund i december kommer ett bekant, jämtländskt ansikte leda SVT:s sändningar.
Brunflofödda Yvette Hermundstad blir Vinterstudions programledare under världscup-premiären.
– Det är lyxigt att få jobba på min verkliga hemmaplan, Jämtland, som Vinterstudions tittare får ta del av första helgen i december, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Yvette Hermundstad, programledare för Vinterstudion, sänder på hemmaplan i december.

Vintern, kylan och snön närmar sig med stormsteg.

Det innebär även att SVT:s Vinterstudion snart öppnar upp för en ny säsong med bevakning kring några av de största vintersporterna.

Bland annat kommer SVT sända världscupen i skidskytte under hela säsongen. I början av december är det dags för premiär i Östersund och SVT meddelar nu att Yvette Hermundstad får chansen att leda kanalens program på hemmaplan.

– Att sända Vinterstudion är fantastiskt roligt och det är häftigt att bygga upp en studio mitt på arenan. Vi kommer nära publiken och nära tävlingen. Sist jag sände från Östersund var världscuptävlingen i längd, 2015. Det var ett enormt tryck. Jag upplevde det som att jämtarna hade gått man ur huse, hoppas de gör så igen, säger hon i ett pressmeddelande.

LÄS MER: SVT-profilen kritiseras för framträdandet i Åre

Hermundstad kommer tillsammans med André Pops leda SVT:s sändningar denna säsong. Skidskyttepremiären i Östersund blir Vinterstudions tredje program.

– Det är lyxigt att få jobba på min verkliga hemmaplan, Jämtland, som Vinterstudions tittare får ta del av första helgen i december. Hoppas Kung Bore bjuder på riktigt fina förutsättningar.

Mer läsning

Annons