Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidstadion i Östersund blir officiellt Vasaloppscenter

Östersunds kommun meddelar idag via ett pressmeddelande att skidstadion nu blir ett officiellt Vasaloppscenter. Tanken är att stadion ska bli mer folklig.

Skidstadion i Östersund blir ett av landets cirka 20 Vasaloppscenter, men man är inte först i länet. Vålådalens fjällstation blev ett officiellt Vasaloppscenter 2015.

I ett pressmeddelande skriver Östersunds kommun att utnämnandet betyder mycket för staden eftersom Vasaloppet har ett stort marknadsvärde.

– Helt rätt att en av de bästa platserna för skidåkning nu också blir Vasaloppscenter. Anläggningen där Stina Nilsson lagt grunden för gårdagens OS guld och som fler och fler Vasaloppsåkare väljer för att njuta av skidåkningen när den är som bäst, skriver Mathias Fredriksson, projektledare Ski Region, i pressmeddelandet.

På skidstadion har många stora event och världscuper hållits under många år. Att det kan ha gett stadion en stämpel som ”elitåkarnas område” är något som kommunen nu vill ändra på.

– Östersunds skidstadion ska vara en arena för alla. Den passar både elit och motionär samt parasport. Det är viktigt att inte bara lyfta fram eliten, utan även motionärer som kanske aldrig ens åkt skidor förut, skriver Jerry Ahrlin, turistkonsulent, i pressmeddelandet.

Läs även: Stina Nilsson förklarar sina guldtårar efter stora krossen: "Typ för bra för att vara sant"