Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidstadion skulle kunna bli ett eldorado för ungdomsskidåkningen

Svar på debattinlägget med rubriken ”Vilseledande arenadebatt” i ÖP, 2 december.

Ett av mina favoritklipp på Youtube är humorgruppens Grotescos kuplett ”Det är bögarnas fel”. Ironin gör att det blir underbar humor. Roland Sundström försöker sig på samma sak i sitt debattinlägg. Det bara att han byter ut bögarna mot ”föreningarna som har sin verksamhet på ÖSK-området”. Resultatet andas en hel del desperation. Känslan är att Roland är pressad. I stället för humor blir det tyvärr löje.

Att Spikbodarnas IK, där jag är ordförande, skulle ligga bakom denna debatt – tillåt mig hånle. Att vi skulle ha några ”redan goda kontakter” till kommunen – tillåt mig gapflabba.

Troligen har Sundybergs IK, som kommer på besök för träningsläger några gånger per år, bättre kontakter med kommunen. Jag kan i alla fall inte se någon skillnad i förutsättningar mellan Stockholmklubben och vår Östersundsklubb.

Vi är troligen Sveriges största ungdomsförening inom längsskidåkningen. Vi är i alla fall utan tvekan den största föreningen som jobbar ur bakluckorna på våra bilar. Man tycker att även en medelbegåvad kommunalpolitiker skulle kunna räkna ut att detta faktum gör att kvaliteten på vår verksamhet blir lidande. Trots ett flerårigt uppvaktande av kommunen, både muntligt och skriftligt, om en etablering av klubben på skidstadion fortsätter kommunen sin tydliga linje att driva ut (vissa?) klubbar från stadionområdet. En fördel är väl att skulle föreningen försvinna skulle inte minsta spår lämnas på skidstadion.

Tack vare skidskyttet sitter vi nu med Sveriges bästa anläggning för utövande av smala skidor. För oss i Spikbodarnas IK känns det som att ha en Lamborgini utan ratt i garaget. Med mycket små åtgärder skulle skidstadion kunna bli ett eldorado för ungdomsskidåkningen för alla Östersunds klubbar som ägnar åt verksamhet på smala skidor, men detta ligger inte av någon outgrundlig anledning i kommunens intresse.

Så Roland, ta bladet från munnen och peka ut de föreningar som du menar. Jag tror inte att varken vi, orienteringsklubbarna, mountainbikeklubben, longboardföreningen med flera känner oss träffade. Däremot känner vi oss utpekade.

Anders Dahlgren Ordförande Spikbodarnas IK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel