Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skiöld matchhjälte när ÖIK bortaslog Teg

Johan Skiöld blev matchvinnare när ÖIK vann efter förlängning borta mot Teg på lördagen.

Men... någon tv-puckshög var det inte tal om.

– Det känns väldigt onödigt att tappa en poäng när vi kontrollerar matchen som vi gör, säger Markus Åkerblom, tränare i ÖIK.

Matchbilden påminde mycket om den i mötena med Kiruna och Kalix förra helgen.

– Vi har ett stort spelövertag redan från början, men skapar inte jättemycket målchanser, berättar Markus Åkerblom.

Med bara dryga halvminuten av första perioden lossnar det och Kristoffer Backman stänker in 1–0 för ÖIK. När Pontus Dünesius sedan trycker in 2–0 tio minuter in i mittronden ser det tryggt ut.

Och den känslan blir lite av ÖIK:s fall.

– Vi drar på oss två utvisningar som Teg reducerar och sedan kvitterar på. Det kommer av att vi blir lite för försiktiga, och att vi inte riktigt visar samma arbetskapacitet.

Kvitteringspucken kom med 30 sekunder kvar av matchen då Teg tog ut målvakten och fick spela fem mot tre. Men på övertid drog hemmalaget på sig en utvisning, vilket utnyttjades av Johan Skiöld.

– Han kommer in från kanten och skjuter pucken mellan benen på målvakten, berättar Åkerblom.

ÖIK:s kanadensare Chad Wiseman hade kunnat punktera matchen till 3–0 i mitten av tredje perioden, när han kom fri med målvakten. Men han drogs ner efter en hakning – och fick inte ens en utvisning med sig.

– En solklar hakning som domaren missar. Direkt efter det åker Chad förbi domaren och säger något. Då åker han på tio minuter, berättar Åkerblom.

Känslorna efter en sådan här seger?

– Grabbarna var besvikna efteråt. Teg är inte värda tre poäng i dag. Men det känns ändå skönt att vi får vinna på övertid.

ÖIK reser nu vidare för morgondagens match mot Vännäs.