Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skistar kan inte garantera snö

De som har bokat skidresan till Åre i helgen kan begära pengarna tillbaka. Skistar kan inte garantera att minst tio pister är öppna.

Som läget ser ut nu är det inte troligt att Skistar Åre kan öppna hela tio pister den 9 december. Enligt snögarantin ska kunderna få besked tidigast två dagar innan ankomst. Men redan nu har de som bokat skidresan fått besked om att de får pengarna tillbaka.

– Vi har informerat om hur läget ser ut och att det varit varmt och att vi inte har kunnat preparera så många pister, förklarar Linda Wasell som är informationsansvarig på Skistar Åre.

Hon påpekar att bolaget gått ut med den här informationen tidigare än de måste eftersom kunderna ska känna sig trygga med att kunna boka en skidsemester i början av december.

Snögarantin innebär att skidåkarna får tillbaka pengarna för liftkort, skidskola och stughyra samt hyra av skidutrustning.

Den riktiga kylan har hållit sig borta och det har ställt till det för destinationen Åre. Endast en pist kommer troligtvis vara öppen under premiärhelgen och det gäller den nedre delen av Hamrebacken i Duved.

Linda Wasell säger att förhoppningen är att hela backen och kanske Gästrappet ska kunna vara klar för skidåkning på fredag, men besked om det blir så kommer på onsdag.