Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skistar köper anrik klädbutik på torget

Håkan Hansson lämnar över sin butik med varm hand och tror inte att Skistar blir för dominant på torget.
– Skistar vill inte storma in och ta över byn. Därför ska skyltarna sitta kvar.

Annons

Håkan Hansson kommer in i butiken. Enkelt men stiligt klädd i en blå tröja och med en solbränna som vittnar om många timmar i skidbacken. Kläder och skidåkning har präglat hela hans yrkesverksamma liv. Men nu säljer han butiken för att på heltid kunna ägna sig som sports manager åt bland annat Jon Olsson.

– Jag har ju haft det jobbet på sidan om i flera år, förklarar han.

Liftbolaget Skistar tar över både butik och personal när de ska börja med onlineförsäljning av sportkläder och konfektion. Skistar ska även behålla det exklusiva sortimentet och den eleganta butiksstilen samt skiduthyrningen.

Innan ÖP ens har hunnit ställa frågan om han är rädd att Skistar blir för dominant på Åre torg, de har ju redan Skistarshop som ligger ett stenkast bort, säger han så här:

– Jag villkorade aldrig köpet men de ville köpa Hanson och behålla allt. De vill inte att det ska bli en sämre butik. Man vill att det även i fortsättningen ska vara en reseanledning. Åre har ju flera sådana som Broken, Åregården och Verandan.

Idén till butiken väcktes när han och tvillingbrodern Örjan reste världen runt och tävlade i puckelpist. När de la tävlingsskidorna på hyllan vid 25-års ålder hade Håkan hunnit få ett OS-guld. Det var Örjan som drev butiken tills för 14 år sedan då Håkan klev in för att hjälpa till. Då hade Örjan insjuknat i cancer. Håkan tog över verksamheten efter broderns död 2005.

Håkan berättar om hur svårt det var att förlora en bror. Men han berättar även om glädjen av att se hur Örjans barn är bästa vänner med hans egna barn.

Nu vill satsa allt på att vara manager och agent åt ännu fler idrottare.

– Jag vill vara nära elitidrotten. Jag har alltid tyckt att det varit roligt.