Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skistar ser över rutiner efter snöolyckan

En Skistaranställd skadades när han arbetade i tävlingsbacken inför världscupen i Åre. Nu ska Skistar se över säkerheten.
– Jag tycker att vi har bra utrustning, de har dubbskor och stegjärn men det är klart att vi ska se om vi kan bli ännu bättre, säger drift- och säkerhetschefen Anders Aspholm.

Ambulans och polis larmades till en arbetsplatsolycka strax före klockan 5 i morse efter att en anställd kanat iväg i den branta terrängen.

– Han gick längs den preparerade kanten och drev i väg mot skogen. Men han var inte ensam, han fick hjälp av sina medarbetare. Han var vid medvetande och han mådde relativt bra, berättar Anders Aspholm.

Olyckan inträffade nedanför Stövelbranten i Störtloppsbacken som är ett av Åres absolut brantaste preparerade partier i världscupområdet. Den tidigare blöta väderleken har följts av kyla vilket har gjort att det blivit väldigt isigt.

Anders Aspholm tycker att Skistar har väl utarbetade säkerhetsrutiner för de som arbetar med snöläggning. De anställda, som tidvis måste arbeta i mycket branta partier, har skyddsutrustning. Bland annat så är de utrustade med dubbskor och stegjärn.

Skistar ska undersöka hur olyckan gått till, se över rutinerna och anmäla olyckan till Arbetsmiljöverket. Polisen gör dessutom en sedvanlig undersökning av arbetsplatsolyckan.

– Jag har inte pratat med honom ännu. Han ska få vila upp sig först och så får vi se när han kommer hem igen.