Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skistar ville inte att Hanson skulle försvinna från Åre

Skistar behövde en egen butik i Åre och dessutom var vi oroliga för att Hanson skulle försvinna. Det berättar Niclas Sjögren Berg, destinationschef i Åre om anledningen till köpet av Hanson.

Annons

Liftbolaget Skistar ska börja sälja kläder på nätet. Med 10 miljoner besök årligen på skistar.com ska bolaget utveckla e-handel. Skistarshop beskrivs av bolaget som en unik satsning eftersom inga andra operatörer inom resebranschen gett sig in i det tidigare.

Gästerna ska kunna köpa det som behövs under fjällsemestern och beställningen levereras sedan direkt till det bokade fjällboende eller så ska man hämta sitt paket liftbolagets butiker och skidshopar eller få allt levererat hem.

– Med 10 miljoner besök årligen på skistar.com och över en miljon aktiva kundkontakter rakt in i målgruppen blir vår marknadsföring mycket kostnadseffektiv, säger Mathias Lindström, marknads- och försäljningsdirektör på Skistar AB i ett pressmeddelande.

Som ett led i en multikanalstrategi öppnar SkiStar dessutom i höst en" flagship-store" i Sälen. Men i Åre är det Hanson som ska ingå i Skistars nya koncept.

– I Vemdalen, Björnrike och Sälen har vi butiker men inte i Åre, förklarar Niclas Sjögren Berg.

Att köpa Hanson var viktigt ur två aspekter. Dels behöver Skistar en butik när man satsar på att gå in inom e-handeln.

– Hanson har ett fantastiskt bra och starkt varumärke. När Håkan Hansson bestämde sig för att sälja så var vi rädd att någon annan skulle gå in och köpa butiken och att man skulle plocka bort skylten och ändra på den. Vi vill inte att den skulle försvinna från Åre.

Att Skistar blir för dominant på Åre torg tror inte Niclas Sjögren-Berg.

– Det blir ingen Skistarbutik, slår han fast.

Liftbolaget Skistar ska börja sälja kläder på nätet. Kunderna ska kunna hämta ut sina paket på Hanson i Åre.