Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skivaktuella Anna Ternheim spelar i Östersund i kväll

Musik. ”Leaving On a Mayday” ska vara det bästa hon gjort hittills. I alla fall om man tror de kritiker som lyssnat på nya skivan. Superlativen har avlöst varandra och det skapar så klart höga förväntningar inför Anna Ternheims spelning på Gamla Teatern i Östersund i kväll.

Tycker du själv att den här skivan är det bästa du har gjort?

 

– Svårt för mig att säga, jag lägger min själ i allt jag gör. Den här skivan är en reaktion mot min förra, som i sin tur var ett steg bort från min första platta. Men visst tycker jag mycket om den här skivan, den är enkel och kompromisslös.

Albumet ”Leaving on a Mayday” släpptes i höstas och första singeln ”What have I done” ligger fortfarande på listorna. Till skivan har Anna Ternheim tagit hjälp av producenten Björn Yttling från ”Peter, Bjorn and John”.

Hur var det att jobba med Björn Yttling?

– Inspirerande och ärligt. Inget tjafs.

Du bor numera i USA. Hur går det med karriären där?

– Det har börjat bra. Jag har spelat mycket live och hoppas kunna ta det vidare på den här skivan. Jag trivs oerhört bra i NY men har inga fasta planer för framtiden.

Förutom spelningar i Sverige och boplats i USA ska du på Europaturné. Hur orkar du med?

– Jag väljer det jag vill göra och den friheten ger mig energi. Sen är det klart att man blir trött av att turnera. Just nu är jag ganska slut, men man återhämtar sig fort.

Anna Ternheim har sedan tidigare släppt albumen ”Somebody Outside” 2004 och ”Separation Road” 2006.