Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skivdebut för Kjell Andersson

Kjell Andersson är mångsysslaren och musikern från Östersund som för tre år sedan köpte ett kafé i San Agustin och sedan dess spenderar vinterhalvåret på Gran Canaria. I september släppte han sin debutskiva "Ville man skörda fick man så", med tre egna låtar och covers.

Texten till låten "Ville man skörda fick man så" är skriven av Christer B Jarlås och för musiken står Tommy Andersson.

– Jag fastnade för låten som Tommy hade skrivit till mig. Sedan bad jag Christer skriva texten. Han är mångsidig och skriver bra, menar Kjell Andersson.

– Han sa att han inte kunde skriva låttexter, men det dröjde bara ett dygn, så var den klar. Han måste ha känt väldigt starkt för låten.

Videon till låten finns på Youtube och har över 600 visningar.

– Det är ju otroligt med tanke på att många inte vet vem jag är, säger Kjell Andersson.

Förutom "Ville man skörda fick man så" består skivan av två andra egna låtar; "Carros sång" och "Steg för steg" och sju covers.

– Texten till "Carros sång" har min dotter skrivit och Reidar Eriksson skrev "Steg för steg". Det har varit kul att jobba tillsammans med Tommy Andersson och de duktiga musiker som spelar på låtarna.

För tredje säsongen driver Kjell Andersson tillsammans med sin fru Kicki Edholm Café Suecia i San Agustin. Varje fredag uppträder han tillsammans med Göran Ringbom, mest känd för 80-talshiten "Snabbköpskassörskan" med bandet Di sma undar jårdi.

– Göran har ett musikaliskt kunnande och jag tillför energi. Det blir ett bra paket. Det var en tillfällighet att vi träffades när han spelade här i San Agustin. När vi sedan ställde oss på en scen ihop så var det som att två själar flöt ihop.

Fredagsshowerna är ett populärt inslag för de turister som besöker kaféet.

– Det är hur mycket folk som helst som kommer och lyssnar när vi spelar. Det ringde en person från Östersund och bokade 20 platser till på fredag, de är här på något jubileum, säger Kjell Andersson.

Repertoaren består av många av Görans låtar, bland annat "Med värme och iskall champagne".

– Vi busar mycket när vi spelar och jag kör "Save the last dance for me" iklädd klänning. Det blir ofta allsång med publiken, berättar Kjell Andersson.

– Det är lite problematiskt att köra mina låtar, de är lite mer studiomusik. Men vi blandar olika musikstilar och "Snabbköpskassörskan" kommer vi ju inte ifrån.