Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skjut inte över ansvaret på oss!

S och MP skriver i sin artikel att moderater och centerpartister i och med det aktuella läget i Berg kan ge SD en vågmästarroll.

Detta gör de utifrån den votering som begärdes på senaste kommunfullmäktige där SD valde att gå på kommunstyrelsens förslag och därigenom tillsammans med C och M rösta ner det yrkande som Olle Schubert (MP) lade.

S och MP presenterar en rad felaktigheter i sin debattartikel, till exempel påstår de att ”vår hand är utsträckt till C och M”.

I valrörelsen fick Therese K Zetterman (S) frågan av P4 Jämtland om vilka hon kunde tänka sig att samarbeta med, och där ingick inte moderaterna. Budkapet var mycket tydligt.

Om de nu påstår sig ha räckt ut handen anser vi att ett samarbete förutsätter att man pratar med varandra och inte kommunicerar via media!

Förslaget om att utöka oppositionens tid med 20 procent kommer av att de två oppositionspartierna M och C är ungefär lika stora (båda har sju mandat var i fullmäktige). Och detta hade förankrats hos kommunalrådet, tillika kommunfullmäktiges ordförande (S) före mötet. Fungerar inte kommunikationen inom den nya majoriteten?

Vi ifrågasätter också varför förvåningen är så stor för att vi röstade emot ett yrkande. Ärendet beslutades av en enhällig kommunstyrelse, då borde väl inte ett fortsatt liknande ställningstagande väcka förvåning? Då är det mer förvånande att S och MP ändrade sig i fullmäktige!

Det som dock är mest anmärkningsvärt är detta eviga tjat om att oppositionen ska ta ansvar. Jag tycker att majoriteten har tagit på sig det största ansvaret och då får man faktiskt försöka fixa situationen också och inte hela tiden skjuta ansvaret på andra.

Vi tar ansvar; för vår politik och inför våra väljare, något annat vore otänkbart och ett svek mot dem som lagt sina röster på oss!

Elise Ryder Wikén (M)

ordförande Bergsmoderaterna

Dan-Olov Westberg (C)

ordförande Bergs Centerkrets

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel