Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skjuten älgtjur stals från jaktlag

Natten till onsdag stals en skjuten älgtjur från Stigens jaktlag i Vansbro. Älgtjuren hade hängts upp för att svalka av sig efter att den blivit urtagen och när jaktlagen kom till slaktplatsen på onsdagsmorgonen var tjuren borta.

Under den pågående jakten får Stigens jaktlag skjuta fyra stora djur och dessutom tre kalvar. Under tisdagen sköts en stor tjur av jaktlaget och efter att den tagits ur hängdes den upp för att svalka och torka lite, innan den skulle tas in.

– När vi kom på onsdagsmorgonen var den borta, förmodligen har någon varit dit och bara krokat ner den och kört bort den på ett bilsläp, säger Gunnar Magnusson, medlem i jaktlaget.

Några spår har de inte hittat på platsen och någon försäkring som täcker förlusten finns inte heller.

– Jag skulle tippa att den är värd minst 30000 kronor och vi får hoppas att köttet kommer dit där det gör nytta, så det inte gått till restauranger i Stockholm, uppger Magnusson.

Det är oklart om jaktlaget får en ny tilldelning av djur som ersättning för den här som blivit stulen.

– Klart är att vi får betala fällavgifterna på cirka 5000 kronor, konstaterar Gunnar Magnusson.

Jaktlaget har polisanmält stölden.

Artikeln kommer från dt.se.


Sven Thomsen
0281-718 30
sven.thomsen@dt.se