Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoglund körde hem dubbel

Inga hemmahästar fick segerdefilera vid tisdagens lunchtrav. Men Rickard N Skoglund tog en kuskdubbel.

Östersundskuskens första seger kom i V4-2 där han styrde knappt favoritspelade Bergsåkershästen Fantastic Ås i mål som etta. Det efter en tuff avslutning.

– Det blev en vid kurva i fjärde spår. men jag hade ryggen på Per (Linderoth med Staro Fendi, trea i mål) och det löste sig bra till slut, sa Rickard N Skoglund.

Segeroddset blev där 3,08. Skoglunds andra seger för dagen var mer oväntad.

I lopp 7, V5-2, hade Karlängs Lill endast 4 procent av strecken. Men Bergsåkershästen visade riktigt fina takter från bricka 10 och räckte efter en bra resa ända fram till en klar seger.

– Det är en jättefin häst, starkt och rejäl. Fick en bra start och sedan en bra rygg i Blekkan (Jomar med Vinner Vilja) med varvet kvar och vann okörd, sa Rickard N Skoglund.

Vinnaroddset skrevs till 27,52 och marginalen till tvåan Stig Engstrands Rikungen blev två och en halv längd.

Lunchtravet bjöd på många klara segrar och många väntade segrar. Men även ett par riktigt tajta dueller in på mållinjen och rejäla skrällar.

Den allra största kom efter en tuff strid in på mållinjen i lopp 5, utanför streckloppen. Nya Wångenläraren Bo Eklöf bakom norska Nona Crown vann med en hals före Ulf Ohlsson och Safari Park till segeroddset 42,59.

– Jag chansade invändigt och hade all tur jag behövde och kom ut 100 kvar sedan förbi favoriten just innan mål, sa Bo Eklöf.

V4-inleddes med favoritfall in på upploppet. Faste Viking med Jomar Blekkan i sulkyn ledde hela vägen fram till sista hundringarna, men tog där helt slut. Då klev i stället andrahandspelade Tangen Haap, ännu en vinnarna i Sedintvillingarnas stall, fram och tog sin femte årsseger.

V4-utdelningen lyfte till 1 340 kronor efter att Leangentränaren Arne Nilsen lite överraskande vann V4-4 med egna Yr Sokken till oddset 8,97 efter rekordsänkning till 1.27,8 på 1 640 meter voltstart.