Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsbrand efter åsknedslag

Ett oväder drog förbi Jämtland under onsdagskvällen. Så här drabbades Jämtland och Härjedalen.

Annons

Åskoväder och blixtnedslag satte eld på skogen några kilometer öster om Funäsdalen på onsdagskvällen.

Branden började under en kraftledning och cirka 600-700 kvadratmeter eldhärjades innan räddningstjänsten kunde begränsa området. Varken människor eller fastigheter kom till skada.

I Norderåsen i Lit började det brinna i väggar och tak i ett två-våningshus efter ett åsknedslag. Mannen som bodde i huset larmade själv räddningstjänsten då han vid läggdags kände av röklukt. Räddningstjänsten åkte ut till platsen och kunde konstatera att det startats glödbränder i golv och väggar. De fick branden under kontroll och kunde rädda villan. Ingen person kom till skada.

I Strömsund ska ett kraftigt regn ha orsakat en översvämning vid bland annat sporthallen. Räddningstjänsten var på plats för att pumpa vatten.

Hur drabbade ovädret på onsdagskvällen dig? Har du bilder eller video? Tipsa oss på mejl 72063@op.se eller MMS:a till nummer 72063