Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skola anmäld för kränkande behandling

En förälder kontaktade Skolinspektionen och berättade om problem på en skola i Östersund. Nu har en anmälan om kränkande behandling mot en grundskoleelev upprättats.

Föräldern skriver till skolinspektionen och berättar att hennes son har blivit utsatt för mobbning men att personalen har valt att blunda för det, barnet ska bland annat ha blivit kallad för "fettknöl". Problemen ska enligt föräldern ha pågått under flera års tid.

En annan incident som föräldern har reagerat på är något som drabbade ett annat av henens barn. När fritids inom den aktuella skolan hade en utflykt blev tre barn kissnödiga. De ville gå iväg för att utföra sina behov men barnen förbjöds att göra detta av personalen med anledning av att de skulle missa bussen. Två barn lyckades ta sig iväg för att kissa men det tredje barnet blev fasthållet av personalen.

Till skolinspektionen skriver föräldern att barnet ska ha sagt: "Mamma, jag höll på att kissa på mig".

Föräldern skriver att tiden på den aktuella skolan har "bidragit till att förstöra mina barns första år i skolan". Av den anledningen har barnen nu bytt skola.

Östersunds kommun ska lämna ett yttrande i ärendet till Skolinspektionen senast 15 november.