Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolan bestört över det som hänt

Pojken som skadades, och nu har avlidit, gick i skolan i Kramfors. I morse skulle berörda skolledare, lärare och övrig personal träffas för att gå igenom det som har hänt. Därefter skulle pojkens skolkamrater informeras.

Så här sa Anki Johnson, en av verksamhetscheferna på barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen på söndag kväll:

– Vi kommer först att se över läget i morgon bitti, med de uppgifter som vi har då. Det som vi vet då måste vi förhålla oss till. Därefter kommer vi att diskutera hur vi ska informera skolan och de närmast berörda, säger Anki Johnson, en av verksamhetscheferna på barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen.

Barnens skoldag kommer efter att de fått informationen om det inträffade att fortsätta som vanligt i den mån det är möjligt.

– Det beror på hur eleverna reagerar. Vi kommer att ha förstärkning från elevhälsan om det behövs.

Hon har inte själv varit i kontakt med den personalen som arbetar närmast pojken på skolan.

– Men jag antar att man är bestört över det som har hänt. Vi hoppas naturligtvis att allt ska gå vägen och våra tankar går till pojkens familj.

Läs mer på Allehanda.se

Johanna Westergård

0611-55 48 00

johanna.westergard@allehanda.se