Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolan i Orrviken växer

Orrvikens skola växer. Just nu snickras det för större lokaler och det beror på större barnkullar, ökad inflyttning och den nya stadieindelningen. Det skriver Barn- och utbildningsförvaltningen i Östersunds kommun på sin hemsida.

Den nya stadieindelningen innebär att årskurs 6 på skolan ska stanna kvar i Orrviken och därmed inte längre får plats på skolan.

Just nu har årskurs 5 och 6 en stor del av sin undervisning i bygdegården på andra sidan vägen, men nu ska skolytan utökas och de befintliga lokalerna ska renoveras, skriver Barn- och utbildningsförvaltningen.

– Det blir en total ”make over”. Viktigast för oss är att vi får plats, att det blir ändamålsenliga salar och en bra och funktionell arbetsmiljö med bra ljus- och ljudförhållanden, säger rektor Margareth Hedström på hemsidan.

I den nybyggda delen, som beräknas stå klar under hösten 2018, är det tänkt att förskolans verksamhet ska flytta in. De lokaler som därmed blir tomma, tas över av skolans verksamhet.

Läs mer:

(2016) Östersund bygger för över tusen nya elever – planer för miljarder