Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolan stängde när värmesystemet pajade

Under onsdagen fick barnen på skolan i Vemdalen ledigt. Värmesystemet gick sönder och det var alldeles för kallt i lokalerna. Även förskolan i byn berördes.

– Det var bara åtta grader inne och det är inte bra för vare sig barn eller personal, säger skolans rektor Agneta Ljungsparr som tidigt på onsdagsmorgonen tog beslutet att stänga skolan.

Felet kunde dessbättre åtgärdas snabbt på förmiddagen.

– Det var frysskydd i anläggningen som gått sönder och det är nu fixat, säger rörmokaren Gunnar Dahlberg som tillsamman med kommunens vaktmästare Anders Dahlström åtgärdade felet.

– Men det kommer att ta några timmar innan värmen kommer upp i normal temperatur i alla lokaler, säger Anders Dahlström.

Värmeanläggningen, som drivs av pellets och har olja som reservalternativ, försörjer förutom skolan även grannfastigheterna förskolan och gamla prästgården.

Trots att det var kyligt i lokalerna på morgonkvisten lyste det i biblioteket där bibliotekarien Ingrid Fladvad valde att ha öppet som vanligt.

– Det var väl bra det, redan när jag öppnade klockan nio kom första besökaren, säger Ingrid.

Men du är tämligen ensam här på skolan och det är ganska kallt?

– Jag har inga problem med kylan. När jag hörde i morse att värmen strejkade letade jag reda på både storjackan och tjocktröja innan jag åkte på jobbet.

Det har varit kyligt i Härjedalen de senaste dygnen och under onsdagsmorgonen var det runt 25 minusgrader i Vemdalen.