Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolanställd döms för att ha misshandlat elev på skola i länet

En man i 40-årsåldern var anställd vid en skola i länet, när han i februari i år drog av mössan på en elev och släpade iväg med honom. Nu döms mannen för ringa misshandel vid Östersunds tingsrätt.

Eleven och en kamrat bankade på en låst dörr til ett utrymme där den skolanställde befann sig. När mannen öppnade och såg pojkarna tog han fram sin mobil för att fotografera pojken som då drog ner mössan för ansiktet.

Mannen tog då tag i pojkens mössa och drog sedan iväg med pojken till skolans rektor.

Här skiljer sig pojkens version och mannens version av vad som hände.

Pojken har berättat att han blev intryckt mot väggen så att hans jacka fick märken och att han fick ont och blåmärke på ena axeln. Mannen tog sedan tag i nacken på honom så att det gjorde ont, enligt pojken.

Inget vittne finns som kan bekräfta att det var fråga om en knuff och ett nacktag.

Mannen har erkänt sig skyldig till ofredande, men inte till misshandel.

Tingsrätten gör bedömningen att det är styrkt att mannen drog av pojken hans mössa, tog tag i hans arm och att han sedan drog honom med sig.

Det betyder att mannen gjorde sig skyldig till ringa misshandel, förklarar tingsrätten som också påpekar att mannen betett sig likgiltigt inför att pojken skulle få ont av den hårdhänta behandlingen.

Mannen döms till dagsböter 80 dagsböter à 180 kronor, totalt 14 400 kronor. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till pojken samt stå för 6 800 kronor av advokatkostnaderna.

En av nämndemännen menade att mannen skulle dömas för ofredande och få 50 dagsböter.

Läs även:

Misstänkt rattfyllerist togs av polis i Odenslund

Lastbilsolyckan orsakade problem på E14 – vägen var avstängd under bärgningen

Misstänkt för mordförsök i Badhusparken häktad i ytterligare en månad