Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolbesparingarna kan komma att omprövas

Beslutet om de hårda besparingarna inom skolan i Berg kan komma att omprövas. – Det kan inte uteslutas, säger Dan Östberg (BE), ordförande i verksamhetsnämndens barn- och utbildningsutskott.

Han tillträdde den posten nyligen och är i dagsläget försiktig i sina kommentarer om hur skolorna drabbats av besparingarna.

Som ÖP tidigare berättat har exempelvis anslaget till läromedel minskats med 1 miljon till knappt en halv miljon kronor.

En anmälan har även gjorts till Skolinspektionen där en granskning av skolbesparingarna i Berg begärts.

– Jag har nu för avsikt att åka runt och besöka varenda skola i kommunen för att bilda mig en egen uppfattning om hur situationen är. Även om anslaget minskats finns det fortfarande pengar, men det är en prioriteringsfråga hur dessa används. Men är det som det nu beskrivas är det ju inte bra, säger Dan Östberg.

Han utesluter därför inte att besparingsbeslutet kan komma att omprövas.

– Det kan jag inte uttala mig om i dag. Först vill jag nu med egna ögon se hur det här slår ute i skolorna. Jag börjar med ett besök på Myrvikens skola nästa vecka, säger Dan Östberg.