Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolchefen: "Två steg framåt och ett steg bak"

Kritiken mot förskolechefen och mot arbetsmiljön inom barnomsorgen i Hammarstrand förvånar Tomas Blom, skolchef i Ragunda kommun. Enligt honom har de åtgärder som har gjorts fått effekt.

– Jag upplever att det i dag är en positiv stämning, säger han.

Personalen vid barnomsorgen i Hammarstrand har i flera skrivelser till kommunen de senaste åren berättat att de upplever en dålig arbetsmiljö. Enligt de anställda är problemet att förskolechefen behandlar personalen illa, i form av exempelvis kränkningar.

Den senaste skrivelsen kom in till kommunen förra veckan och det är med förvåning som Tomas Blom får höra att arbetsmiljön fortfarande är dålig inom barnomsorgen i Ragunda.

Tomas Blom säger att det tidigare har varit en del problem. Han syftar på att dialogen mellan chef och personal inte har fungerat, men att kommunen har jobbat hårt för att lösa det. Bland annat har företagshälsan kopplats in och förskolechefen har fått stöttning i sin chefsroll för att situationen ska bli bättre.

– Jag upplever att det i dag är en positiv stämning och positiv utveckling inom barnomsorgen, säger han och fortsätter:

– Jag har fått höra att de åtgärder som har gjorts har fungerat bra, att vi är på rätt väg.

Hur ser du på att personal fortfarande tycker att arbetsmiljön är ett problem?

– Det blir ibland två steg framåt och ett steg bak. Men vi ska verkligen lösa detta för det är viktigt att all personal mår bra, säger Tomas Blom.

Han säger att kommunen tar till sig av den kritik som har riktats mot arbetsmiljö och förskolechef.

– Vi ska sätta oss ner med chefen och personalen för att diskutera detta. Vi måste få klarhet i hur stort problemet är och vad det beror på, säger han.