Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolfokus i alliansens budget

Behåll Ope Skola. Låt högstadiet vara kvar på Ängsmoskolan. På sikt max 16 barn per förskolegrupp. Det är några av förslagen i den borgerliga alliansens budgetalternativ för 2014 i Östersunds kommun.

Annons

Den borgerliga alliansen i Östersunds kommun (M, FP och KD) har en oppositionsbudget som fokuserar mycket på barn och unga.

Bland annat vill alliansen behålla Ope skola och satsa 10 miljoner på upprustning av skolan. Samma upprustningskostnad ska läggas på Ångsta skola.

På sikt vill de borgerliga se maximalt 16 barn i förskolegrupperna. Dessutom vill de inte flytta Mosippans förskola för byggandet av ett eventuellt köpcenter.

Alliansen vill återskapa hörselspåret för hörselskadade i Odensala som tidigare lades ner. Där ska det vara maximalt 15 barn per klass.

De borgerliga vill låta högstadiet vara kvar på Ängsmoskolan, i stället för att flytta till Torvallaskolan. De vill också återinföra Fältarbetsgruppen.

Ett faddersystem för flyktingar och invandrare ska utvecklas för att människorna ska komma in i samhället snabbare.

De borgerliga vill att den olycksdrabbade sträckan mellan Brunflo och Pilgrimstad prioriteras före en förbifart vid Brunflo.

Alliansen är emot att kommunen medverkar till byggandet av en biogasfabrik i Sundsvall, eftersom biogasen då riskerar att stanna vid kusten, enligt alliansen.

I dag ska budgeten för 2014 beslutas i kommunfullmäktige.