Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolinspektionen ger backning till skolor i Ragunda

Både Anders-Olofskolan och Kullstaskolan i Hammarstrand måste komplettera sin redovisning till Skolinspektionen efter den tillsyn som gjorts. Senast i mitten av december måste kompletteringen ske.

Annons

Enligt den uppföljning Skolinspektionen nyligen gjort saknas från båda skolorna en dokumenterad redovisning över hur kvalitetsarbetet bedrivs.

Vidare saknas en redogörelse om elevhälsan vid de båda skolorna.

Efter den inspektion som gjordes vid kommunens skolor under våren fick skolorna ett föreläggande att vidta åtgärder inom flera bedömningsområden, bland annat trygghet och studiero, särskilt stöd och pedagogiskt ledarskap.

Kommunen har också lämnat in en sådan redovisning, men de två nämnda skolorna måste alltså komplettera sin redovisning senast 17 december.

Däremot anses både Hansåkerskolan i Stugun och Järåskolan i Bispgården ha avhjälpt de påtalade bristerna på ett tillfredsställande sätt.

För dessa två skolor avslutar Skolinspektionen därför den aktuella tillsynen.

Men i uppföljningsbeslutet påpekas vikten av att de planerade åtgärderna verkligen genomförs samt att utvecklingsåtgärderna som rör det systematiska kvalitetsarbetet blir dokumenterade.