Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolinspektionens bedömning: Högsta betyg till skola i Svenstavik

I september besökte Skolinspektionen årskurs 7-9 på Svenstaviks skola för en kvalitetsgranskning. Man granskade områdena undervisning, rektorns ledarskap, trygghet och studiero samt bedömning och betygsättning. Myndigheten bedömde "god kvalitet" på samtliga områden, den högsta nivån av tre möjliga.

"Skolinspektionens granskning visar att undervisningen vid Svenstaviks skola är målfokuserad, strukturerad och innehåller ett aktivt lärarstöd för eleverna" skriver inspektionen i sin rapport.

Man bedömer också att rektorn på skolan visar ett aktivt ledarskap och styr och utvecklar verksamheten i hög grad och att alla elever ges en likvärdig utveckling av god kvalitet i en trygg miljö samt att eleverna tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero.

Som utvecklingsområde skriver Skolinspektionen att undervisningen på skolan i högre grad "borde utmana elevernas tänkande genom utvecklande uppgifter och aktiviteter".