Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolmatsal hotas av nedläggning

Skolmatsalen på Racklöfska skolan hotas av nedläggning. Elever på skolan kan bli tvungna att gå till Notvallen för att äta.

Notvallens kök byggs om för elva miljoner kronor. Ombyggnationen tvingades fram eftersom köket var så dåligt att miljökontoret dömde ut det.

Men det är inte bara äldreboendets kök som fått förelägganden från miljökontoret. Även Racklöfska skolans och gymnasieskolans gemensamma skolmatsal måste åtgärdas. Enligt beräkningar skulle det kosta nio miljoner kronor att bygga om kökslokalerna.

Det här är mycket pengar och nu ser verksamhetsförvaltningen över frågan. Det har skissats på olika förslag som ska lösa frågan. Det första förslaget går ut på att skolmatsalen stängs och eleverna får äta på Notvallen. Det andra förslaget är att skolmatsalen används som ett mottagningskök vilket skulle innebära att maten tillagas på Notvallen och fraktas till skolmatsalen. Det tredje förslaget är att skolans kök byggs om.

Leif Nord (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, berättar att förslagen ska presenteras för kommunstyrelsen nästa vecka. Inga beslut har alltså tagits i frågan.

– Vi kommer inte besluta något före jul men ju fortare desto bättre, säger han.

Leif Nord vill få svar på flera frågor innan han är redo för ett avgörande i köksfrågan.

– Jag vill se vilka brister köket har och om det verkligen motsvarar nio miljoner kronor i ombyggnation.

Dessutom måste politikerna få veta om sträckan mellan skolan och Notvallen är en säker gångväg för eleverna. På Racklöfska skolan går elever från förskoleklass till årskurs sex.

Samtidigt är det övermäktigt att behöva bygga om köket för nio miljoner kronor, menar Nord.

- Det känns inte roligt. Vi måste se över kostnaden, vi kan inte bygga till vilken kostnad som helst.