Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolös Joe Nolan når inte ända fram

Studioscenen, fredag 20.00

Joe Nolan kliver upp på scenen, tar av sig sina bruna skor och ställer dem längst fram på scenen.

Den en och en halv timme långa spelningen inleds med en cover av "Hey Joe", kanske mest känd i Jimi Hendrix tolkning. I Joe Nolans version blir den mörkare och hans skickliga gitarrspel kommer verkligen till sin rätt.

Tyvärr är inte Nolan riktigt med i kväll. Det fattas något och han når inte fram till publiken (som för övrigt inte verkar så intresserad då de flesta pratar så högt att de nästan överröstar honom).

Efter inledande låtar, med både eget material från hans tre skivor och några covers kliver kompbandet på. Förhoppningen är att spelningen äntligen ska lyfta, men i stället verkar bandet trött och det är endast i "Did Somebody Call the Cops" som det blir lite spännande. När bandet kliver av inför avslutande låten får Joe Nolan tillbaka lite blues i sig och tar fram munspelet.

Tack vare sin charm och starka låtmaterial klarar Joe Nolan sig undan en tvåa i betyg och har förhoppningsvis ryckt upp sig till sin andra spelning som genomförs under lördagskvällen på Bluesfestivalen.

Betyg: 3/5