Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skön choklad blir till praliner i Alsen

Högt upp i Helleberg ligger Alsens Chokladverkstad. På torsdagseftermiddagarna bjuds det på fika med chokladpraliner.

– Varje gång det var någon högtid gick telefonen varm och folk knackade på. Jag fick ingenting gjort, säger 38-åriga chokladmakaren Tina Miinin som drivit chokladverkstaden i 2,5 år.

Tina, som har ett förflutet bland annat som kock, kallskänka, servitris och telefonnummerupplysare, arbetar sedan november i fjol på heltid med att tillverka praliner.

Sedan en månad har det också varit torsdagöppet mellan 14 och 18 i chokladverkstaden, där Tina har fått serveringshjälp av svärmodern Margareta Leffler.

– Det är jätteroligt att hon försöker och driver någonting, säger Margareta.

fullt med folk i den lilla butiksdelen.

– Det är kul. Det är inte så mycket som är öppet i Alsen – än så länge, sa Solweig Reppe från Berge.

Över en blåbärspralin och en mugg kaffe blev hon ytterligare bekant med Ester Enarsson från Röde som förklarade att hon gillar choklad.

– Det är ju löjligt gott, sa Didrik Söderholm från Östbacken efter att smakat praliner fyllda dels med blåbärstryffel, dels med tryffel med smak av smultronchili.

presentförpackning med 12 praliner och en lite påse blandade chokladpellets. Det var för att överraska hustrun Emma och barnen Ylvalie och Leo till kvällen på fredagen.

De upplagda chokladbitarna i butiken hade smärre skönhetsfel och inte något pris alls.

– Jag säljer aldrig andrasortering. Det bjuder jag på, säger Tina Miinin.