Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sköt fel björn - misstänkt för grovt jaktbrott

En man är misstänkt för grovt jaktbrott sedan han fällt fel björn. Det hela skedde i samband med den eftersöksjakt som pågår i skogarna kring Gåxsjö.

I lördags blev en jägare attackerad av en björn då han var ute och jagade älg i trakterna av Gåxsjö. Mannen vårdas nu på Östersunds sjukhus med bitskador i bröstkorgen och i ett ben. I samband med attacken beslutade polisen om skyddsjakt på björnen; en hona med två ungar som väckts ur sitt ide.

Under hela helgen har eftersöksjägare sökt efter björnhonan och på söndagseftermiddagen sköts en björn. Problemet var bara att det var fel björn.

– Vid 14.43 fick vi in ett samtal om att en björn skjutits i området, säger vakthavande befäl på jämtlandspolisen Helena Hroh.

Björnen hade skjutits av en man som inte hade med det direkta eftersöket att göra.

Polisen skickade en patrull till platsen för att hålla förhör med samtliga deltagare i eftersöket och mannen som sköt fel björn är nu misstänkt för grovt jaktbrott.

Eftersöket efter björnhonan som var inblandad i attacken på älgjägaren fortsätter under måndagen som planerat.