Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoter eller skidor?Dags för uppror mot matutredningenDags för uppror mot matutredningen

/

Annons

har många fördelar, visst, men som skoteråkare har man också skyldigheter och det fattar många men tyvärr inte alla. Om man jämför ett bygge av kraftledningen, som är av riksintresse, med spåren efter skoteråkningen till sommaren – jodå man kan se ölburkarna väldigt bra då som vissa inte orkar knyckla i hop och ta med sig hem.

Skidspår och skoterspår – handlar om respekt för hur du kör din skoter när du passerar skidåkare.

Till ungdomen på landsbygden, åk gärna skoter men konditionen får du när du åker skidor.

du ”Iakttagaren” menar med att bortslängda ölburkar har att göra med skoter- och skidspår?

För det är ju inte skotrar eller skidor som lämnat dessa efter sig. Utan det är människor av kött och blod, som av slöhet inte tagit skräpet med sig hem. Sedan kan det ju inte vara bra att det lämnas stora sår i naturen efter exempelvis en kraftledningsutbyggnad eller annan verksamhet av riksintresse som vattenkraftutbyggnad, gruvor, skogsavverkningar med mera.

efter skoteråkare på fjället kan ta en livstid eftersom den mesta körningen sker på 1,5 meter djup snö. Tror aldrig att jag under alla mina somrar på fjället (bor i närheten av ett så jag vet) sett en ”markskada” som kan ha orsakats av en skoter. Aldrig.

Markskadefrågan känns som ett halmstrå som nej-sägarna griper efter. Och samtidigt som nej-sidan sprider en massa osanningar om hur hemsk skoterkörningen och de som utövar den är, blir skoteråkarna undanknuffade i media. Ingen vill höra deras röst. Uppenbarligen de enda som betyder nått är de som har minst kunskap i ämnet. För när landshövdingen kläcker en briljant idé om att jaga markskador efter skoteråkning – då inser man att vissa inte har en aning om frågan i sig.

Åker själv inte skoter. Åker hellre skidor och är tacksam för alla bra spår. Sponsrar till och med skoterklubben här för att de ska kunna jobba fram fina leder. Kanske fler borde göra samma sak?

kondition kan du glömma, så säger de som inte kört skoter. Det är skillnad på att åka skoter och köra skoter. Jag får då bra mycket mer träning än dom flesta skidåkare jag ser ute på fjället som mer verkar gå fram med sina skidor i väldigt lugnt tempo än att åka på dem.

Mer läsning

Annons