Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoter körde rakt igenom trädgården

Spåren efter skotern visar på en vansinnesfärd rakt igenom paret Olofssons trädgård. Äppelträd och bärbuskar förstördes.
– Man blir förargad, säger Viola Olofsson.

Annons

Viola och hennes man Bengt upptäckte skadorna i tisdags morse. De bor i Risselås i utkanten av Strömsund och första tanken var att rådjur hade varit framme.

– Men sedan såg vi skoterspåret. Den har kört rakt mellan äppelträden och brutit av grenar så att ett träd har delat sig. Sedan vidare över vinbärsbuskar och precis bredvid vår lillstuga, säger Viola Olofsson.

Äppelträdet som skadats är endast tre år gammalt, men gav ändå rejält med frukt. Frågan är nu om det går att rädda.

– Om vi har tur kanske det går att få kvar genom att lägga på ett slags linement. Jag fick så mycket frukt att jag kunde göra mos av det i fjol och på våren blommar det så vackert. Det skulle vara trist om man måste plantera om det, säger Viola Olofsson.

i närheten, ändå kör många skoter över åkern bredvid tomten. Men avstickaren för att nå hem till paret Olofsson är rejäl även från de spåren.

– De måste över ett stort dike, så nog syns det att de kör in hit.

Skoterföraren hade dessutom tur som inte råkade riktigt illa ut.

med lampor som satt mellan äppelträden och den revs ner. Om den hade suttit fast bättre så hade den som körde strypt sig, säger Viola Olofsson.

Skoterspåret ser lite udda ut eftersom det är så smalt. Spåret är endast av en normal skotermattas bredd och rymmer inga skidor på sidan.

Viola och Bengt Olofsson kontaktade polisen när de hade upptäckt skoterspåret och skadorna. Men de kunde inte få någon hjälp.

– När vi inte visste vem det var som hade kört, så sa polisen att de inte kunde rycka ut, säger Viola Olofsson.