Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoterallians vill ha bidrag av kommunen

Bergs skoterallians behandlas styvmoderligt av kommunen. Det anser miljöpartisten Pietro Rödin som i en motion vill ge skoteralliansen samma möjligheter att få bidrag som andra klubbar.

– Det är med stor besvikelse vi inom miljöpartiet kan konstatera att skoteralliansen inte får ta del de investeringsmedel som årligen fördelas enligt en särskild priolista. Skoteralliansens medlemmar utestängs helt ur denna finansieringsmöjlighet sedan 2008, säger Pietro Rödin.

Han anser att den uteblivna bidragsmöjligheten raserar det samarbete som fram till 2007 byggts upp mellan Bergs skoterallians och Bergs kommun.

– Det här har tyvärr lett till att skoteralliansens säkerhetsarbete med skoterlederna har fått avbrytas, påpekar han.

– Skoteralliansens medlemmar utför sin sport på sina 113 mil skoterleder inom kommunen. Det ska jämställas med vilken fritids- eller sportanläggning som helst. Vi anser att kommunen ska behandla denna förenings medlemmar på lika villkor som övriga sport- och fritidsföreningars medlemmar, skriver Pietro Rödin i sin motion där han förslår att frågan ska snabbutredas.