Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoteresset Evensson till sjukhus – blev påhoppad i VM-premiären

VM-premiär­en i Italien slutade på sjukhus för Östersunds skoteress Marcus Evensson.
– Jag kom lite snett i ett hopp, samtidigt hoppade killen bakom mig lite för långt ... det slutade med att han landade på mig, berättar Evensson.

VM-premiären i italienska Lavarone blev inte alls vad Marcus Evensson hade hoppats på. Visserligen inledde han med att kvala till sig en dirktplats i finalen men där gick det mesta snett.

Redan i det första finalheatet kraschade Evensson men lyckades ändå ta sig i mål och nypa fem VM-poäng.

skulle det gå betydligt värre, olyckan var framme efter ett av banans ytterst få hopp.

– Jag kom lite snett i hoppet och sneddade in i hoppbanan för killen bakom mig, samtidigt blev hans hopp längre än beräknat.

– Jag hann landa mitt hopp och ”rulla” några meter innan det small till ordentligt, killen bakom landade på min axel, berättar Evensson.

Smällen blev så kraftig att skalet på hjälmen sprack någonstans i tumultet när Evensson dråsade i backen.

– Jag hamnade nog under själva motorn på skotern, det var nog där hjälmen gick sönder, berättar Evensson som efter kraschen för egen maskin kunde ta sig av banan.

– Jag kände direkt att det var något som hade gått illa, så jag kravlade mig av banan på något sätt ... det gjorde väldigt ont men jag svimmade aldrig av eller så.

Sedan väntade ambulansfärd till närmaste sjukhus där en rad undersökningar väntade.

– De röntgade och gjorde någon slags tredimensionell rekonstruktion för att se att allt var okej, det var lite blod i urinen så de var noga med att kolla att det inte var några organ skadade, berättar Evensson.

– Jag har två frakturer på skulderbladet ut mot axeln, så ny har man fixerat armen in mot kroppen och så ska jag gå i 20 dagar.

– Men efter omständigheterna måste man säga att jag klarade mig väldigt bra.

– Det här kom så klart väldigt olägligt, VM-tävlingarna har just dragit igång och om två veckor är det SM-finaler ... allt det missar jag men jag hoppas att jag kan vara tillbaka till de sista stadiontävlingarna i april, säger Evensson.