Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoterförare krockade med buss

Skoterföraren körde rakt ut på vägen och krockade med en buss. Busschauffören såg i backspegeln hur skotern for upp i luften och gjorde en volt.

– Det här hade kunnat gå riktigt illa, säger räddningsledaren Denny Sjölund.

Trafikolyckan inträffade strax efter klockan 13.00 längs gamla vägen mellan Mörsil och Ocke, i höjd med Äggfors. Skoterföraren skulle korsa vägen samtidigt som Mattmarbussen kom. Mannen på skotern hann inte väja utan körde in i fronten på bussen.

Enligt räddningsledaren såg busschauffören i backspegeln hur skotern for rakt upp i luften och gjorde en volt. Skoterföraren hann släppa taget och landade i snön vid vägrenen.

Enligt räddningsledaren Denny Sjölund, räddningstjänsten i Järpen, klarade sig skoterföraren utan allvarliga skador. Han fördes till Östersunds sjukhus med ambulanshelikoptern.

– Han fick nog en fotfraktur, säger Sjölund.

Denny Sjölund påpekar att mannen på skotern hade enorm tur som klarade sig så bra. Det var halt på vägen och busschauffören fick inte stopp på fordonen förrän efter flera meter.

Busschauffören kunde ganska snabbt fortsätta resan. Inga andra personer skadades.