Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoterlederna räddade säsongen ut

Kritiken mot de dåliga skoterlederna i länets norra delar har fått både kommun och privatpersoner att reagera. Pengar har samlats in och nu är skötseln av skoterlederna räddad säsongen ut.

Det har varit något av en rekordsäsong i länets norra delar och det ligger fortfarande metervis med snö i terrängen. Men skoteråkarna har tidvis haft det riktigt besvärligt på de statliga skoterlederna. Detta sedan länsstyrelsen dragit in bidraget till skoterklubbar och privatpersoner för skötsel av lederna.

En frustrerad Tommy Johansson på Raukasjö fjällgård hade till och med funderingar på att slå igen sin turistverksamhet lagom till påskhelgen, årets mest intensiva period.

Men historien har fått en lycklig vändning, om än tillfällig.

– De dåliga skoterlederna fick otroligt mycket uppmärksamhet, berättar Tommy Johansson.

– Först hörde näringslivskontoret på Strömsunds kommun av sig och sa: ut och sladda, Tommy, så fixar vi några 1000-lappar i bidrag. Sen startade både dagsgäster och boende en insamling vilket resulterade i 4000 kronor. Nu när jag har fått in åtskilliga tusenlappar kan jag vara ute och sladda skoterlederna både morgon och kväll.

I området kring Raukasjö, i de allra nordligaste delarna av Jämtlands län, är det tillåtet att köra skoter till och med den 2 maj. Även om skötseln av skoterlederna är säkrad säsongen ut är det osäkert hur det blir till nästa vinter.

Tommy Johansson är kritiskt till länsstyrelsens hantering av bidragspengarna för skötseln av de statliga skoterlederna och han ifrågasätter förvaltningen av pengarna. För egen del har han haft en ersättning på 15 000 kronor.

– Det är frågan om det går att få en billigare skötsel, säger han.