Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoterpubliken trotsade kylan

Årets skoterrace på Ljusnan under midsommaraftonen hade status som SM-deltävling. Trots en kall midsommar så letade sig publiken ner till strandkanten.

Annons

Deltävling två i watercross-SM blev en spännande historia. Segrare blev till slut Viktor Stenman, Storuman, som hade ett bra flyt tävlingen igenom.

– Favoriten Andreas Öst, Åsarna, sprängde både motor och skoter när remmen gick av. Det blev en volt för honom men han klarade sig utan skador, berättar tävlingsledaren Sebastian Hedin, Härjedalens AK.

En liten överraskning svarade Hedeföraren Jens Nordström för. Jens knep en sjundeplats i den tuffa konkurrensen.

Tävlingen blev annars ganska utdragen. Reglementet kring en SM-deltävling är inte gjord för att vara publikfriande men tidskval och många moment innan det bränner till.

– Av de 34 som startade i tidskvalet fick vi bärga upp 16 skotrar från botten. Det var lite bättre när finalheaten drog i gång, då blev det bara 10 bärgningar på 30 heat, berättar Hedin.

Publiken trivdes trots att det blev utdraget i kylan. Arrangören kunde räkna in 1100 betalande åskådare och med tanke på att många kan se tävlingen från andra platser så var det en bra siffra.

– Alla under 15 år har fri entré, så jag uppskattar att vi hade 1700-1800 personer som tittade på, säger Sebastian Hedin som räknar med att det ska bli watercross även nästa år på Ljusnan under midsommarhelgen.