Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoterspåren är borta i juni – det är inte spåren efter kraftledningsbygget

Den senaste tiden har det varit en intensiv debatt om skoteråkningens vara eller inte vara, och om landshövdingens idé att åka omkring i fjällvärlden och leta markskador på grund av skoteråkningen.

Som boende i detta län där skoterintresset är så stort, tror jag inte att jag är ensam om att bli spysjuk på denna debatt, i synnerhet efter att ha sett ÖP:s bilder från kraftledningsbygget i fjällvärlden. Hallå landshövdingen! Är det konstigt att föraktet för er i makthavande ställning fördjupas i en rasande fart?

För min egen del har det nu gått så långt med stolligheterna från er sida så jag tror att det blir svårt att hitta nånting positivt som motiverar att jag är med och betalar er lön.

Att köra skoter på snö är ungefär detsamma som att köra i tomma luften. Skotrarnas utveckling går mot mer och mer miljövänliga motorer. Att begränsa skoteråkningen mer än vad som redan skett är direkt kontraproduktivt om vi vill att några ungdomar ska stanna kvar här i länet. Men det kanske inte är målet?

Varför i hela världen ens diskutera högkamsmattor? Det borde väl vara bättre att man kan ta sig fram? Jag lovar att alla spår efter skotrar, med eller utan högkamsmattor, är borta i juni. Däremot inte spåren efter kraftledningsbygget eller för den delen fjällvandrare, som sätter djupa spår i fjällnaturen. Där kan vi prata om markskador!

Och ni som pratar om att ni vill vistas i tyst fjällmiljö: sådan finns det gott om med alla förbudsområden som ändå finns i länet. Åk dit! Jag hoppas att ni aldrig någonsin åker skidor i skoterspår för att det är bekvämt, samtidigt som ni förbannar dem som åstadkommit dem.

Låt inte den klick av omogna idioter som förstör ryktet för oss skoteråkare förstöra för den stora majoriteten som inte ställer till något!