Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoterspåren ledde till dieseltjuvens gripande

En man i 50-årsåldern greps under tisdagen i Hammerdal sedan han stulit diesel och gjort inbrott i ett fritidshus. Mannen kunde spåras sedan han lämnat skoterspår efter sig.

Enligt Per Thelin, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen, ska dieselstölden ur en hjullastare och fritidshusinbrottet ha skett någon gång mellan måndagen och tisdagen. När det upptäcktes på tisdagsmorgonen ska målsägandes son ha sett skoterspår där dieselstölden skedde. Han följde efter spåren, via ett fritidshus, som ledde fram till en gård i Hammerdalstrakten. Polisen larmades och en man i 50-årsåldern kunde gripas.

Enligt Per Thelin har mannen erkänt stölden och inbrottet sånär som på lite meningsskiljaktigheter om hur mycket diesel som stals. Mannen är frisläppt men kan vänta sig att bli åtalad för stöld och inbrott framöver.

Här hittar du fler nyheter i kategorin Brott och Blåljus

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android !