Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skotertrafiken vid Sylarna ska stramas åt

Länsstyrelsen stramar åt trafiken till och från Sylarna med skoter och bandvagn. Nu är det bara STF som får trafikera sträckan.

Nyordningen gäller sedan länsstyrelsen valt att avslå Taxi Enafors ansökan om att få köra terrängfordon inom Sylarna, Helags och Oviksfjällens regleringsområde. Därmed får STF monopol på persontrafik till Sylarna.

Länsstyrelsen motiverar sitt ställningstagande med att störningarna från motorfordon i det populära fjällområdet ska minska.

”Genom att endast ge STF dispens för körningar i området bedömer vi att samordningen av material och persontransporter ska underlättas och antalet körningar minimeras.”, skriver länsstyrelsen i sitt avslagsbeslut till Taxi Enafors.

Inför vintern planera STF att köra en daglig tur Storulvån-Sylarna med bandvagn.

Enligt tillståndet har STF rätt att köra fler turer men antalet turer ska noga bokföras. STF har sedan redovisningsskyldighet mot länsstyrelsens naturvårdsförvalning.