Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoteruthyraren: Tyvärr gjorde vi en miss

Den ansvarige chef på det företag som hyrde ut flera avregistrerade snöskotrar säger att man i går kollade genom alla uthyrningsskotrar.

Annons

– Det finns ett flertal olyckliga omständigheter, men som ytterst ansvarig så kan jag bara erkänna att vi missat i rutinerna.

ÖP berättade i går om ett sällskap som kom åkandes på hyrskotrar och blev stoppade av polis. När polis en kollade skotrarna visade det sig att sju maskiner var avställda varav två dessutom var belagda med körförbud. De som hyrt de sju skotrarna fick lämna maskinerna kvar på platsen och åkte tillbaka med sina kamrater som hade maskiner som var lagliga.

– Jag har hållit på med den här verksamheten i många år och administrerar ett 80-tal maskiner. Det är olyckligt att det här hände och jag som ansvarig får ta på mig skulden.

I går gick företagets personal genom alla skotrar och har besiktat samt tagit de maskiner som ska användas till uthyrning i trafik.