Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skottsäkra SM-guld till Björn Ferry, Storuman, och Anna Carin Olofsson-Zidek, Lillhärdal, när skidskyttesäsongen gjorde bokslut i Östersund. Mest imponerade Ferry som inte gjorde en enda miss på skjutvallen.Ferry och Aco guldmedaljörer när SM avslutades

Annons

Storumans stolthet visade världsklass när sköt fyra nollor och skejtade hem guldet med två minuter och 13 sekunders marginal till ständige antagonisten och gode vännen Carl-Johan Bergman, Ekshärad.

– Jätteroligt! Det är faktiskt en konst att skjuta fullt och det här var bara tredje gången för säsongen som jag lyckades med den bedriften. Det är absolut något att ta med sig inför det som komma skall nästa år, analyserade Ferry.

som ler och långhalm under det liggande skyttet. Men när Bergman darrade lite på manschetten i första stående och sköt en bom så kopplade ”supernollan Ferry” direkt greppet.

– Skönt och bra för självförtroendet att få knöla till CJ som visat så bra form den senaste tiden, log Ferry som inte på studs tänker ställa in bössan i garderoben.

Bakom den för dagen överlägsna duon så krigade just Magnus Jonsson Mattias Nilsson från Biathlon Östersund och David Ekholm, Ekshärad, om bronset under hela loppet. Ekholm avgjorde till sin fördel genom att skjuta fullt i sista stående.

– Äntligen semester. Kroppen är slut och jag kände mig som en invalid i dag, sa Mattias som slutade som femma bakom fyran Jonsson.

En sliten Helena Jonsson valde att stå över söndagens lopp. Fullt förståeligt, men kanske till visst förtret för den i SM-sammanhang minst sagt talrika publiken som säkerligen hade ställt in sig på en envig mot Anna Carin.

tätt på skjutvallen när damerna gjorde upp om SM-tecknet. Kanske kan man skylla det på en rejält portion ofokusering i säsongens tolfte timme. Anna Carin drog på sig hela sex bommar, men var långt ifrån ensam om att samla på straffrundor denna dag.

– Naturligtvis långt ifrån godkänt och hade Helena varit med så hade det garanterat blivit betydligt tuffare. Men det är alltid roligt att vinna SM-guld, sa Aco som i vanlig ordning levde högt på sin starka skidåkning när skyttet inte fungerade som det borde.

Bakom Olofsson-Zidek tog Sofia Domeij, Örnsköldsvik, silvret och bronset gick till skrällen Emelie Larsson, Bore.