Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skräck och tjusning i tuffaste mötet

Frida Sjöberg kommer att göra allt för att stoppa sitt förra lag på lördag när ÖDFF möter sitt kanske tuffaste motstånd hittills.
– Det finns en skräckblandad förtjusning för oss i att möta Sunnanå, säger hon.

När Sjöberg kom till ÖDFF förra året kom hon från ett fysiskt lag med erfarenhet av spel i allsvenskan. I det mindre erfarna ÖDFF har hon blivit en av lagets viktigaste byggstenar med spetskompetens framåt.

– Hon har en enorm arbetskapacitet, hon är oerhört löpstark och hon har bra mentalitet i straffområdet, med en stor vilja att göra mål, säger tränaren Peter Andersson om den tidigare Sunnanå-spelaren.

I dag jobbar hon på förskola och trivs bra i Östersund, med laget och i klubben, samtidigt saknar hon de personer hon byggt en relation med i Sunnanå.

– Det finns många snarlika människor här, både på och utanför planen. Det är två norrländska lag som tar väl hand om sina spelare, säger hon och fortsätter:

– Det känns jättekul att träffa alla och det har jag sagt till dem. Det blir mindre roligt att möta dem på planen, säger hon.

Det fysiskt starka Sunnanå har varit en maktfaktor i Västerbotten under flera år. För bara två år sedan var de i allsvenskan och de kommer att bli en svår nöt för ÖDFF att knäcka.

– Vi är absolut underdogs. Sunnanå är ju storasyster, de har varit i allsvenskan under många år och på den här nivån också. Det speglar väl hur jag tänker på det men på lördag kommer att vara en speciell match, vi kommer att göra allt för att ta tre poäng hemma.

Samtidigt finns en hel del likheter mellan lagen. Det finns gott om fysisk styrka och spelstilen är likartade. Det beror inte minst på tränarna Peter Larsson och Martti Tikkanen vars taktik och träningsmetoder liknar varandras.

– Men de är olika som person. Tikkanen har lite mer humör, men på ett bra sätt[...] De har samma tänk och det är väl det som gör att jag tycker de är snarlika varandra, säger Frida Sjöberg.

Lagen ligger för närvarande på samma poäng i tabellen efter tre omgångar där båda lagen har en förlust, en oavgjord och en vinst vardera. ÖDFF har dock gjort fler mål. Där är Frida Sjöberg en viktig faktor framåt och hon tror att det kan bli ett häftigt möte.

– Jag tycker vi har en del spelare som är lika varandra men Sunnanå sitter på mer rutin och jag tycker egentligen att det är ett lag som skulle kunna vara i en högre serie, säger hon.

Sjöberg tycker att de spelade matcherna har gett styrkebesked från laget, även om resultaten inte varit vad de önskat och hon tror att hon kan bidra med en hel del i ÖDFF den här säsongen. Hon jobbar på de svagheter hon har och tycker att hon har utvecklats.

– Jag upplever att jag hade det mycket tuffare för ett år sedan när jag spelade på den här nivån. Jag upplever att jag klarar mig bättre i år.

Och det är blandade känslor inför lördagens match:

– Det finns en skräckblandad förtjusning för oss i att möta Sunnanå, fortsätter Frida Sjöberg.