Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrindan styckas inte upp – lägsta bud är 25 miljoner

Skrindan kommer att säljas som en helhet och inte styckas upp på pantauktionen 17 mars. Lägsta bud som accepteras är 25 miljoner kronor.

Maths O Sundqvist koncernbolag Skrindan är planerat att säljas på auktion 17 mars. Ett underlag till pantauktionen har tagits fram för att eventuella köpare ska kunna bilda sig en uppfattning om koncernen.

De som vill delta i auktionen måste anmäla sitt intresse senast 10 mars. I underlaget skriver Carnegie att de inte tar ansvar för att informationen om Skrindan är helt fullständig. Carnegie konstaterar vidare att det inte går att värdera det 20-tal bolag som finns i koncernen separat eftersom bolagen gått i borgen för varandra.

Skrindan äger via sina dotterbolag fastigheter i Umeå, Luleå, Härnösand, Sundsvall, Östersund, Gävle och Kristianstad. Totalt handlar det om 243 fastigheter som nu kan få ny ägare. I koncernen finns även bolag såsom Wood on Wood och Motboken 11 AB och Motboken 4 AB.

Pantauktionen kan komma att ställas in med kort varsel. Maths O Sundqvist har fortfarande en möjlighet att skriva på ett avtal med Carnegie där han överlåter Skrindan till Carnegie mot att bli skuldfri.

På OP.se går det att läsa underlaget till pantauktionen.