Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrota cook and chill

Annons

Till våra landstingspolitiker: Innan ni fattar ett så enormt viktigt beslut som det om sjukhusmaten, tänk igen. Ta noga reda på varför andra sjukhus först haft cook and chill, och sedan gått tillbaka till varm, nylagad mat.

Som inneliggande patient har man en sak att se fram emot, nämligen maten. Att då få en plastlåda är inte kul, det är för patientens bästa vi alla jobbar på sjukhuset. Inte för personalen.

Enligt förslaget ska personal och besökande få varm nylagad mat, och patienterna, som för det första är sjuka, få mat i plastlåda. Vari ligger den logiken?

Inför ni plastlådor är risken stor att ni om några år ångrar er, vari ligger då besparingen? Nej, skrota cook and chill, renovera köket eller bygg nytt, servera våra patienter varm nylagad smakrik mat i stället. Vad skulle ni själva vilja ha för mat när ni ligger på sjukhuset?

Vårdpersonalen är redan mycket ansträngd. Kökspersonalen blir utan jobb, 14 stycken. Se nu till att fatta rätt beslut, inte fel.

Gör rätt ej fel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel