Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrota primärvårdsförslag

I dag får vi se om Harriet Jorderud (S) och hennes rödgröna landstingsmajoritet av politiker tagit intryck av kritiken om nytt regelverk för länets hälsocentraler.

Annons

Budskapet borde om inte annat ha nått fram. För efter att delar av förslaget sipprat ut, har både Centerpartiet och Moderaterna reagerat häftigt mot de nya regler som kan slå ut delar av primärvården.

"Landsbygden riskerar drabbas negativt. Det är helt oacceptabelt", skriver Centern med adress landstinget och vägrar gå med på några försämringar gällande hälsovalet i Jämtlands län.

Moderaternas oppositionsråd Christer Siwertsson skriver i en interpellation till landstingsstyrelsens ordförande Harriet Jorderud, S, att, "den förändring ni i majoritetspartierna tänkt er, kan få mycket stora negativa konsekvenser för boende i Hoting, Strömsund och Hammerdal".

ÖP skrev i lördags på ledarplats om det hasardspel mot patienter/kunder, som saken handlar om. Där nu liggande förslag åderlåter landsbygden på pengar till förmån för Östersunds blödande primärvård.

Det är ett orimligt förslag som redan i dag måste förkastas till hela sin kontraproduktiva konstruktion.