Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skulle binda fast man vid trafikstolpe

En företagarprofil i Härjedalen släpade ut sin döda mammas sambo för att binda fast honom vid en trafikstolpe mitt i byn.
Två vittnen försökte få honom att sluta – då hotade han dem.
Det tror åklagare som nu åtalar mannen för ofredande och övergrepp i rättsak.

Det var i somras som företagaren i Härjedalen med våld försökte släpa sin döda mammas sambo och binda fast denne vid en trafikstolpe på en ort i kommunen.

Mannen, hade tidigare under dagen varit på begravning av sin döda mamma.

I förhör med polisen säger han att han där fick uppgifter som ytterligare stärkte honom i hans uppfattning om att sambon till den döda mamman behandlat henne illa.

När företagarprofilen var i färd med att släpa mannen mot trafikstolpen upptäckte två kvinnor vad som var i görningen och gick fram och sa att de skulle ringa polisen.

– Gör ni det ska ni få se på fan, svarade mannen enligt en av kvinnorna.

Men uppståndelsen fick honom att avbryta försöken att binda fast mammans sambo. Mannen hoppade in i sin bil och åkte hem.

Nu åtalas mannen för ofredande och övergrepp i rättsak. Rättegången – i Östersunds tingsrätt – är planerad till januari.

ÖP har varit i kontakt med den åtalade mannen. Han vill inte kommentera det som hänt.