Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skulle binda fast man vid trafikstolpe

En företagarprofil i Härjedalen släpade ut sin döda mammas sambo för att binda fast honom vid en trafikstolpe mitt i byn.
Två vittnen försökte få honom att sluta – då hotade han dem.
Det tror åklagare som nu åtalar mannen för ofredande och övergrepp i rättsak.

Annons

Det var i somras som företagaren i Härjedalen med våld försökte släpa sin döda mammas sambo och binda fast denne vid en trafikstolpe på en ort i kommunen.

Mannen, hade tidigare under dagen varit på begravning av sin döda mamma.

I förhör med polisen säger han att han där fick uppgifter som ytterligare stärkte honom i hans uppfattning om att sambon till den döda mamman behandlat henne illa.

När företagarprofilen var i färd med att släpa mannen mot trafikstolpen upptäckte två kvinnor vad som var i görningen och gick fram och sa att de skulle ringa polisen.

– Gör ni det ska ni få se på fan, svarade mannen enligt en av kvinnorna.

Men uppståndelsen fick honom att avbryta försöken att binda fast mammans sambo. Mannen hoppade in i sin bil och åkte hem.

Nu åtalas mannen för ofredande och övergrepp i rättsak. Rättegången – i Östersunds tingsrätt – är planerad till januari.

ÖP har varit i kontakt med den åtalade mannen. Han vill inte kommentera det som hänt.