Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skulle dansa på Östersundskrog – blev nedslagen

En 27-årig man döms för att ha slagit till en man på dansgolvet på en krog i Östersund. Han slipper dock fängelse eftersom mannen provocerat honom.

Misshandeln skedde på en krog i Östersund i oktober 2016. Den slagne mannen gick upp för att dansa med en kvinna som redan var på dansgolvet med 27-åringen. När kvinnan inte ville dansa började mannen och 27-åringen argumentera. När mannen sa att han skulle ta med kvinnan ut och ha sex med henne blev 27-åringen förbannad. Han slog till mannen med knytnäven så att denne började blöda.

Tingsrätten i Östersund finner det klarlagt att 27-åringen är skyldig till misshandel. Men när det gäller påföljden tar rätten med i bedömningen att den slagne mannen var oförskämd och provocerande. Därför dömer tingsrätten 27-åringen inte till fängelse utan till villkorlig dom samt att betala 80 dagsböter à 170 kronor. Totalt 13 600 kronor

Tingsrätten beslutar att mannen ska stå för kostnaden för advokatkostnaden som är 3 100 kronor eftersom han har ekonomiska möjligheter till det.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon? Ladda ner här:

ÖP:s iPhone-app eller  ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app eller  LTZ:s Android-app